13 mars 2016
15:30

Referat: FC Rosengård U-21/B - AIF Barrikaden

Startelva: (4-4-2) Mark – Viktor Törnkvist (debutant), Oskar, Naim, Ammar – Jamal, Jonas, Johan Leandersson (debutant), Max – Josef, Henke

Avbytare var Osama som kom in som vänster yttermittfältare efter cirka en halvtimme och spelade i den positionen matchen ut, Roy som kom in som mittback efter cirka 35 min för att sedan flytta upp och spela hela andra halvlek som innermittfältare och Mohamed som spelade hela andra halvlek som anfallare.

Eftersom den ordinarie referenten inte var närvarande är följande baserat på matchbeskriv-ningar av såväl tränare som relativt många spelare. Finner någon direkta felaktigheter mottages dessa tacksamt så att det kan ändras i referatet.

Efter lite kaos innan match, med många spelare som kom jättesent samtidigt som hela den ordinarie ledarstaben av olika skäl inte kunde komma alls eller ganska tätt inpå matchstart, så började vi rätt bra trots att många av spelarna inte spelat med varann tidigare, ja i vissa fall väl inte kände varann ens till namnet. De första 20 minuterna var vi det bättre laget och tog också ledningen efter cirka en kvart när ett fint anfall avslutade med en passning snett inåt bakåt till Jonas kunde lägga in ledningsmålet.

Resten av första halvlek spelade vi inte alls bra och tappade också i moral sedan vi fått två straffar emot oss (varav dock en solklar och den andra inte helt orimlig heller), Naim utvisad efter 2 varningar och Oskar skadad inom loppet av bara 10-15 minuter. Det blev naturligtvis lite rörigt med båda mittbackarna skadade.
Målmässigt innebar dessa förhållanden tre baklängesmål, dels på de båda straffarna, dels på en hörna och Rosengård gick alltså därmed till pausvila med en 3-1-ledning..

Sedan vi stuvat om lite i laget i paus spelade vi riktigt bra hela andra halvlek. Vi fick också till en relativt tidig reducering när Jonas frispelade Henke som inte gjorde något misstag. Nästa mål blev dock Rosengårds och det kom på ett självmål. Sedan avslutades målskyttet för dagen med att MOHAMED fick göra sitt så hett efterlängtade mål när han tagit en lång löpning och därmed kunde slå in bollen från nära håll efter en fin passning från Viktor.